LAPTE DE PASARE
1 litru lapte
5 oua
6 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri amidon
1 lingurita cacao
============================================
laptele se fierbe impreuna cu zaharul vanilat. intre timp se separa albusurile de galbenusuri, iar primele se bat ff bine impreuna cu 2 linguri de zahar pana sta spuma b#259;#355;. dupa ce laptele incepe sa fiarba se pune spuma cu lingurita (este bine sa puneti laptele la fiert intr-o oala cat mai larga ca sa intre multe guguloaie de albus...le lasati un minut, le intoarceti si pe partea cealalta si apoi le mai lasati inca un minut.le scoateti la scurs...dupa ce terminati cu tot albusul, va apucati de frecat galbenusurile cu restul de zahar si amidon (eu nu am pus) la care se adauga treptat laptele. toata compozitia asta se pune la foc pentru a se ingrosa. galustele se pun boluri peste care se toarna sosul rezultat din galbenus si lapte... puteti orpi un pic de sos pe care il amestecati cu cacao si turnati cate putin in boluri. se lasa un pic la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Astept cuvintele voastre