SCRAPBOOKING EMPORIO

vineri, 18 decembrie 2009

Posted by Picasa

SUFLEU DE BRANZA

SUFLEU DE BRANZA


4-5 MERE
zeama si coaja de la 1 lamaie
500g branza de vaci
2 oua
4 linguri zahar
1 pumn de nuci macinate/stafide
1 lingura gris
1/2 praf de copt


=================================================

merele se cojesc si se taie cubulete; se pun in castron si se amesteca cu zeama de la o lamaie;branza de vaci se freaca bine, se amesteca cu galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie, nucile/stafidele, grisul si praful de copt.
se amesteca apoi cu merele si albusurile batute spuma.se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
se tine 1 ora la cuptor la foc mic.

puteti sa va alasati imaginatai sa se joace cu ingredientele (fructe, nuci si stafide sau doar nuci etc)

TURTA DULCE




TURTA DULCE



250G miere
250g faina
2 linguri de zahar
2 lingurite de ulei
2 oua
1 vf de lingurita de praf de copt
1 vf de lingurita de sortisoara


=====================================
mierea se freaca bine, intr-un vas asezat la foc f mic. se retrage repede si se adauga rand pe rand frecandu-se bine:ouale, zaharul, faina, scortisoara, uleiul si praful de copt.. aluatul se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. se coace la foc potrivit cca 40-45 minute. dupa ce s-a racit, se taie in romburi, patrate.
eu am [pus si putina esenta de rom. puteti pune si nuci...

LAPTE DE [PASARE

LAPTE DE PASARE


1 litru lapte
5 oua
6 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri amidon
1 lingurita cacao


============================================

laptele se fierbe impreuna cu zaharul vanilat. intre timp se separa albusurile de galbenusuri, iar primele se bat ff bine impreuna cu 2 linguri de zahar pana sta spuma b#259;#355;. dupa ce laptele incepe sa fiarba se pune spuma cu lingurita (este bine sa puneti laptele la fiert intr-o oala cat mai larga ca sa intre multe guguloaie de albus...le lasati un minut, le intoarceti si pe partea cealalta si apoi le mai lasati inca un minut.le scoateti la scurs...dupa ce terminati cu tot albusul, va apucati de frecat galbenusurile cu restul de zahar si amidon (eu nu am pus) la care se adauga treptat laptele. toata compozitia asta se pune la foc pentru a se ingrosa. galustele se pun boluri peste care se toarna sosul rezultat din galbenus si lapte... puteti orpi un pic de sos pe care il amestecati cu cacao si turnati cate putin in boluri. se lasa un pic la rece.



a venit zapada!!!!

in sfarsit a venit si la noi zapada...noi ne bucuram, dar cei care au drumuri de facut injura de mama focului...
pentru David...nu inseamna mare lucru zapada asta...hmmm!!!! ce tot vrea si mama de ma imbraca asa gros, aunca cu ceva alb si pufos...hmmmm!!!! curios!!!
zice ceva de o sanie.ce o fi aia? m-a urcat azi pe ceva ce se numea sanie!!!a fost frumos, dar eu tot nu inteleg de ce insista cu zapada!!!
voi reveni in zilele urmatoare cand probabil o sa am mai multe de povestit!!